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Q/A(14) Applicability to Other Federal Agencies

“Scope and Applicability”

Q14: Must employees of Federal agencies who conduct lead-based paint

Al4:

activities be certified as individuals? Must their agencies be certified as
firms? Must Federal agencies pay certification fees for individuals and
firms?

Yes. TSCA section 408 generally requires Federal agencies and their employees
to comply with all Federal, State, interstate, and local requirements, both
substantive and procedural, respecting lead-based paint, lead-based paint
activities, and lead-based paint hazards in the same manner and to the same
extent as any non-governmental entity is subject to such requirements. The
regulations at 40 CFR 745.220(c) specifically state that Federal government
agencies and their employees must comply with the requirements of 40 CFR part
745, subpart L. This includes payment of certification fees. Therefore, Federal
employees who conduct lead-based paint activities as defined in 745.223 must be
certified as individuals, and Federal agencies whose employees conduct lead-
based paint activities must be certified as firms. To become certified, these
individuals and firms must pay certification fees.



